SORRY.

Momenteel is mijn portfolio (nog)
niet mobiel beschikbaar. Bekijk
mijn portfolio via desktop.

HI, Ik
BEN
RUBEN
22 jaar oud, carnavalsfanaat & alumni CMD

HI, IK BEN

RUBEN

22 jaar oud, zelfbenoemd carnavalsfanaat & alumni CMD

Creatief, ambitieus en doortastend; zo omschrijf ik mij als de ontwerper die ik nu ben. Ik werk graag aan uiteenlopende projecten binnen grafisch ontwerp; branding, animatie en illustratie zijn daarin mijn grootste interesses. Ik ga geen uitdaging uit de weg en ben er niet vies van om nieuwe dingen leren. Ik probeer altijd de 'wow'-factor te zoeken in mijn ontwerpen en ga dan ook altijd door tot ik er zelf van overtuigd ben dat bereikt te hebben. Maar hoe ben ik de ontwerper geworden die ik nu ben?

Muren ondertekenen, tafels 'versieren' of schilderen met tandpasta; vanaf jongs af aan ben ik al druk in de weer met tekenen, ontwerpen en knutselen. Geen dag ging voorbij zonder dat mijn handen niet onder de stift, verf of lijm zaten.

Die jonge passie voor ontwerpen heb ik doorgetrokken in mijn allergrootste hobby: carnavalswagens bouwen. Met mijn beste vrienden maak ik jaarlijks een metershoge praalwagen die je het beste kunt omschrijven als een spreekwoordelijk kasteel op wielen.

Het ontwerpen van de carnavalswagens gaf mij zoveel energie dat ik in 2018 ben gestart met Communication & Multimedia Design (CMD) in 's-Hertogenbosch; een veelzijdige ontwerpopleiding waar allerlei facetten van ontwerp in naar voren komen.

Mijn studie CMD was zó gevarieerd; ik vond alles leuk, maar wilde mij graag in een specialisme verdiepen. Tijdens mijn stage die ik heb gelopen bij OOGT in Tilburg kreeg ik de kans om een half jaar lang elke dag bezig te zijn met grafisch ontwerp. Dat beviel zo goed, dat het smaakte naar meer. De minor Graphic Design was een uitstekend verlengstuk van deze stage. Hier kon ik wederom een half jaar doen wat ik het liefst doe: lekker ontwerpen en veel leren.

In deze minor heb ik mijzelf ontwikkeld als een ontwerper die klaar is om het professionele 'wereldje' in te gaan.

Mijn afstudeerperiode heb ik aangegrepen om nog eenmaal een half jaar een eigen project te doen waarbij ik zelf mijzelf centraal heb gesteld. Van deze periode heb ik enorm veel geleerd. In mijn (hyper)persoonlijke afstudeerproject kon ik in 18 handgeschilderde prenten een metaforisch, illustratief verhaal vertellen over de omarming van je eigen kwetsbaarheid. Door het veelal analoog te werken, leerde ik fouten te accepteren en heb ik mijn perfectionistische kwetsbaarheid om durven te zetten in een kwaliteit in plaats van iets wat mij dwarsligt.

De impact die mijn project gemaakt was enorm overweldigend; wat mijn project heeft losgemaakt bij anderen is iets waar ik enorm trots op ben.

Mijn creativiteit gebruik ik overigens niet alleen voor school of werk; ook in mijn allergrootste hobby ben ik urenlang bezig met vormgeven. Samen met mijn beste vrienden maak ik namelijk elk jaar de grootste carnavalswagens die je maar kan voorstellen. Kastelen op wielen die torenhoog boven de huizen uitsteken geven mij een geweldig gevoel; de waardering van het publiek langs de kant is waanzinnig.

Inmiddels positioneer ik mijzelf als een creatieve multimedia ontwerper die meerdere facetten van het grafisch ontwerp beheerst. Ik ben niet puur een illustrator, brand designer of animator; ik ben een mix van vanalles, wat mij de veelzijdige ontwerper maakt die ik wil zijn.

Ik hoop dan ook een mooi vervolg te kunnen geven aan mijn creatieve carrière in het werkveld.

Education
2018-2022, Bachelor Communication & Multimedia Design, Avans University of Applied Sciences, 's-Hertogenbosch*


2021-2022, Minor Graphic Design,
Fontys University of Applied Sciences, Tilburg*


2012-2017, Hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO), Merlet College, Grave
*cum laude afgerond
Experience
2017-heden, Restaurant Trien
medewerker bediening, Herpen


2020-2021, ontwerpbureau OOGT
Stagiair Graphic Design, Tilburg*


2017-2018, Emté Supermarkten
medewerker vulploeg en AGF, Ravenstein


2016-2017, Restaurant Trien
medewerker spoelkeuken, Herpen

*succesvol volbracht met een gemiddelde van een 9,6
Awards
2022, nominatie afstudeerprijs 'de Vaan' voor Terug naar Toen, Academie voor Industrie en Informatica, Communication & Multimedia Design, Avans University of Applied Sciences, 's-Hertogenbosch

2
prev
next
4

MEER WETEN?

MEER WETEN?

MEER WETEN?

MEER WETEN?

MEER WETEN?

MEER WETEN?

BACK TO TOP
PORTFOLIO [2020-22]
 ©2022
Voor optimale weergave, draai uw scherm :)