SORRY.

Momenteel is mijn portfolio (nog)
niet mobiel beschikbaar. Bekijk
mijn portfolio via desktop.

HI, IK BEN

RUBEN

(21 JAAR OUD, STUDENT CMD & ZELFBENOEMD CARNAVALSFANAAT)

Creatief, ambitieus en doortastend; zo omschrijf ik mij als de ontwerper die ik nu ben. Ik werk graag aan uiteenlopende projecten binnen grafisch ontwerp; branding, animatie en illustratie zijn daarin mijn grootste interesses. Ik ga geen uitdaging uit de weg en ben er niet vies van om nieuwe dingen leren. Ik probeer altijd de 'wow'-factor te zoeken in mijn ontwerpen en ga dan ook altijd door tot ik er zelf van overtuigd ben dat bereikt te hebben. Maar hoe ben ik de ontwerper geworden die ik nu ben?

Muren ondertekenen, tafels 'versieren' of schilderen met tandpasta; vanaf jongs af aan ben ik al druk in de weer met tekenen, ontwerpen en knutselen. Geen dag ging voorbij zonder dat mijn handen niet onder de stift, verf of lijm zaten.

Die jonge passie voor ontwerpen heb ik doorgetrokken in mijn allergrootste hobby: carnavalswagens bouwen. Met mijn beste vrienden maak ik jaarlijks een metershoge praalwagen die je het beste kunt omschrijven als een spreekwoordelijk kasteel op wielen.

Het ontwerpen van de carnavalswagens gaf mij zoveel energie dat ik in 2018 ben gestart met Communication & Multimedia Design (CMD) in 's-Hertogenbosch; een veelzijdige ontwerpopleiding waar allerlei facetten van ontwerp in naar voren komen.

Mijn studie CMD was zó gevarieerd; ik vond alles leuk, maar wilde mij graag in een specialisme verdiepen. Tijdens mijn stage die ik heb gelopen bij OOGT in Tilburg kreeg ik de kans om een half jaar lang elke dag bezig te zijn met grafisch ontwerp. Dat beviel zo goed, dat het smaakte naar meer. De minor Graphic Design was een uitstekend verlengstuk van deze stage. Hier kon ik wederom een half jaar doen wat ik het liefst doe: lekker ontwerpen en veel leren.

In deze minor heb ik mijzelf ontwikkeld als een ontwerper die klaar is om het professionele 'wereldje' in te gaan. Inmiddels ben ik een vierdejaars student en ga ik beginnen aan het laatste hoofdstuk van mijn studentenbestaan: het afstuderen. Als alles goed verloopt ga ik vanaf september 2022 mij richten op een passende baan in de grafische industrie.


Mijn creativiteit gebruik ik overigens niet alleen voor school of werk; ook in mijn allergrootste hobby ben ik urenlang bezig met vormgeven. Samen met mijn beste vrienden maak ik namelijk elk jaar de grootste carnavalswagens die je maar kan voorstellen. Kastelen op wielen die torenhoog boven de huizen uitsteken geven mij een geweldig gevoel; de waardering van het publiek langs de kant is waanzinnig.

2
prev
next
4

MEER WETEN?

MEER WETEN?

MEER WETEN?

BACK TO TOP
PORTFOLIO [2020-22]
 ©2022