SORRY.

Momenteel is mijn portfolio (nog)
niet mobiel beschikbaar. Bekijk
mijn portfolio via desktop.

Januari 2022
[SCHOOL PROJECT]
Illustratie
In opdracht van:
Fontys Hogescholen

FOTOGRAFIE:
Linda Brouwers
BOUQUET
BOUQUET
BOUQUET

Al sinds dat ik klein ben wordt ik dagelijks geconfronteerd met mijn grootste vijand; ik heb last van faalangst. En ik ben niet de enige, ruim 1 op de 10 jongeren ondervindt dagelijks last van (een zekere vorm van) faalangst. 

In mijn illustratiereeks Bouquet ben ik op zoek gegaan naar wat faalangst nu echt voor mij betekend. Ik heb mijn eigen emoties rondom falen proberen te begrijpen door middel van metaforisch vorm te geven. 

Deze opdracht is tot stand gekomen door de minor Graphic Design die ik van september 2021 tot januari 2022 heb gevolgd bij Fontys Hogescholen.

In een reeks van 5 krachtige illustraties komen onderwerpen binnen faalangst voorbij. Het gevoel van blokkade, van extreme druk voelen, van benauwdheid, van verdwaald zijn in je eigen gedachten of van angst voor de mening van anderen zijn onderwerpen die ik heb geprobeerd te visualiseren in een boeket van hunkering naar bloei, liefde en innerlijke groei. 

Met deze reeks doorbreek ik mijn eigen taboe; ik laat aan iedereen zien wat faalangst is en het leert mij om te accepteren.

Hopelijk kan mijn verhaal anderen ook inspireren. Inspireren om te zijn wie je bent, zonder bang te zijn voor anderen. Accepteren door te visualiseren heeft mij een stukje innerlijke groei gebracht waar ik naar zocht.

Bij het ontwerpen van de illustraties heb ik echt gezocht naar mijn eigen gevoelens; deze wilde ik op een aantrekkelijke manier visualiseren. Door meerdere schetsen en experimenten te maken en iteratierondes te doen heb ik daadwerkelijk een serie gecreëerd die een krachtige boodschap in zich heeft.

Door het kiezen van een beperkt kleurenpalet is mijn illustratieserie fris, modern en oogstrelend. Niet alleen door het herhalende kleurenpalet is de serie een geheel, ook door het gebruik van herhalende beeldelementen sluiten de prenten ieder bij elkaar aan.

Met mooie fotografie heb ik mijn werk presenteerbaar gemaakt op het expositie Instagram kanaal van de minor Graphic Design. De fotografie zorgt voor tastbaarheid en geeft een bepaalde emotie mee. De structuur van het papier zorgt voor een verrijking van de illustraties.

2
prev
next
4
NEXT PROJECT
YMPROVE
NEXT PROJECT
YMPROVE
NEXT PROJECT
YMPROVE
NEXT PROJECT
NEXT PROJECT
YMPROVE
NEXT PROJECT
YMPROVE
NEXT PROJECT
YMPROVE
NEXT PROJECT
BACK TO TOP
PORTFOLIO [2020-22]
 ©2022
Voor optimale weergave, draai uw scherm :)