SORRY.

Momenteel is mijn portfolio (nog)
niet mobiel beschikbaar. Bekijk
mijn portfolio via desktop.

September 2021
[SCHOOL PROJECT]
ILLUSTRATION
In opdracht van:
& Fontys Hogescholen
GRAPHIC HERO
GRAPHIC HERO
GRAPHIC HERO
[ABOUT]

Mijn allereerste opdracht van de minor Graphic Design was het maken van een eerbetoon aan een grafische held in de vorm van een flyer. Dit was een introducerende opdracht om elkaar én grafisch ontwerp beter te leren kennen. Het was hét startschot van de minor.

Ik heb gekozen om Steven Harrington te nemen als mijn 'Graphic Hero'. Steven is een Amerikaanse kunstenaar wonend in Los Angeles. Hij viel mij op door zijn absurdistische en felle vormentaal waarmee hij multi-inzetbare kunstwerken creëert. Daarnaast bewonder ik hem voor het werken voor grote merken als Nike, Coca-Cola en OnePlus. Volgens mij heeft elke ontwerper de droom om samen met Nike te werken; Steven heeft een complete kledinglijn gedaan met hen.Alvorens ik ben begonnen heb ik groot onderzoek naar Steven gedaan; zowel visueel als tekstueel wilde ik alles over hem te weten komen, dit resulteerde in een moodboard. Tevens diende dit moodboard als inspiratie om goed te kijken naar de stijl van Harrington.

Omdat ik graag een persoonlijk verhaal wilde vertellen in mijn flyer, heb ik geprobeerd om te visualiseren wie ik ben en hoe ik ben gevormd tot de persoon die ik nu ben. Dit diende als een uitstekende introductie aan mijn klasgenoten en tevens een mooi onderwerp om Harringtons handtekening in te verrijken.

Ondanks dat Harrington alles fysiek schildert, heb ik ervoor gekozen om mijn illustratie digitaal te maken; dit om mijzelf daar ook verder in te verdiepen. In mijn werk heb ik geprobeerd om de belangrijke momenten in mijn leven (metaforisch) vorm te geven in het psychedelische pop-estitische stijltje van Harrington.

2
prev
next
4
NEXT PROJECT
I
,
LEONE
NEXT PROJECT
I
,
LEONE
NEXT PROJECT
I
,
LEONE
NEXT PROJECT
BACK TO TOP
PORTFOLIO [2020-22]
 ©2022
Voor optimale weergave, draai uw scherm :)